Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović na konferenciji za novinare kazala je da je da su u  2016.godini  organizovane brojne  aktivnosti koje su bile predviđene planom i programom rada.

-Zadovoljni smo realizovanim u prošloj godini, a trudimo se da u 2017.godini  turistička ponuda našeg grada dostigne još veći nivo. Izdvojila bih kao značajnu inovaciju turističke ponude našeg grada promociju  avanturističke staze kroz Đalovića klisuru. Ministarstvo održivog razvoja i turizma zajedno sa lokalnom upravom u saradnji sa turističkom agencijom Rams i planinarsko speleološkim klubom Akovo organizovalo je promotivnu ekspediciju pješačkom avanturističkom stazom od manastira Podvrh kroz Đalovića klisuru do ulaska u pećinu. Ispromovisali smo avanturističku stazu kao novi turistički proizvod našeg grada. Dužina staze je 3,7km a vrijeme trajanja pješačenja iznosi oko tri sata. Staza je markirana ali je neophodno angažovanje stručnog vodiča i korišćenje adekvatne opreme.

Obradović je istakla da su u  2017.godine već realizovane brojne  manifestacije, a posebno je značajna  promocija  staze za hodanje na krpljama.

-Ovo je novi vid turističe ponude, a ova aktivnost se praktikovala nekada davno i sada dobija sve više na značaju jer je veliki broj turista zainteresovan za ovakvu vrstu rekreacije. Aplicirali smo za projekat Ministrastva održivog razvoja i turizma i očekujemo uspješnu realizaciju. Radi se o stazi koja ide prema planinarskom domu Cmiljača koja vodi prema planini Bjelasici. Ovih dana dobijamo signalizaciju za markiranje ove staze  i  nadamo  se  da će sa prvim snijegom svi zainteresovani moći da koriste ovu stazu, kazala je Obradović.

Obradović je najavila nekoliko aktivnosti koje su planirane do kraja godine, a koje se tradicionalno realizuju,  kao i neke nove manifestacije.

- U avgustu mjesecu odražaće se Ušće fest koji se organizuje četvrti put za redom. Radi se o manifestaciji koja promoviše Ušće kao mjesto  koje je idealno za organizaciju muzičkih manifestacija, ali i za kampovanje. Nadamo se da će i ove godine Ušće fest privući mnoge naše sugrađane, ali i goste Bijelog Polja. U planu je i nova manifestacija u saradnji sa sportsko ribolovnim klubom Sinjavac „Limski darovi“, koja podrazumijeva takmičenje u ribolovu koje će se vjerovatno održati u septembru, a u okviru toga planiramo i čorbijadu. Poslednje dvije manifestacije koje će biti održane do kraja godine su Novogodišnji bazar koji planiran za decembar, a istakla bih još i dodjelu nagrada najboljima u turizmu i ugostiteljstvu koju  organizujemo svake druge godine, zaključila je Obradović.