Ušće fest 5.avgusta

Tradicionalni Ušće fest biće održan u subotu 5.avgusta na popularnom izletištu Ušće u Voljavcu najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Menadžer Festivala Vladan Čampar kazao je da će na ovogodišnjoj manifestaciji nastupiti poznate grupe Van Gog, Teška industrija i Osvajači.

-Nadamo se da ćemo i ove godine opravdati očekivanja svoje publike, koja je svih ovih godina bila u broju oko  deset  hiljada, što za festivale na sjeveru znači broj koji je magična cifra, a i ove godine očekujemo da bude blizu deset hiljada prisutnih, a možda i više, jer ovaj program to zaslužuje. Ulaz je besplatan i ove godine. Tokom dana kao i ranije DJ će se pobrinuti za dobru muziku. Ono što je još važno za sve ljude koji planiraju da dođu na ovu manifestaciju je da je prevoz organizovan i da je polazak sa autobuske stanice od 15 časova, a organizator prevoza je firma Novoprevoz. Apelujemo na građane da  u što manjem broju idu automobilima na Festival već da koriste autobuski prevoz, jer će biti dovoljno autobusa koji će zainteresovane prevoziti do Ušća i nazad. Prostor na Ušću je ograničen za parkiranje i može se parkirati samo oko 150 vozila, a to je izuztno mali broj. Pokrovitelji Festivala su Opština Bijelo Polja i Turistička organizacija Bijelo Polje, a organizator veliku zahvalnost duguje komunalnom preduzeću ,,Lim“ i njegovom direktoru Radenku Vujoševiću, kazao je Čampar i pobrojao sponzore i zahvalio se što su prepoznali kvalitet ove manifestacije.

Direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović kazala je da je Turistička organizacija zajedno sa lokalnom upravom i ove godine podržala ovu manifestaciju.

-Ova manifestacija je ušla i u naš program rada za ovu godinu, a ovim Festvalom želimo da promovišemo lokalitet Ušće i čitav kraj, jer je to idealno mjesto za valorizaciju turističkog potencijala. Na tom potezu je i jedan od najvećih potencijala Bijelog Polja Đalovića pećina. Smatramo da je ova lokacija izvanredna i da sama činjenica, da se tu održava Ušće fest dovoljno govori, da smo mi lokanoj upravi prepoznali značaj jednog takvog turističkog potencijala i da želimo da pokažemo da Bistrica može da bude nosilac manifestacija koje okupljaju veliki broj posjetilaca. Ušće fest je miks dobre zabave, muzike,druženja  i sporta, istakla je Obradović.