NVO Centar za demokratsku tranziciju u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje organizovao je danas javnu debatu na temu ,, Uključivanje lokalne zajednice u borbu protiv radikalizacije i nasilnog ekstremizma“.

Milica Kovačević predstavnica Centra za demokratsku tranziciju kazala je da je ova debata dio njihovog projekta koji sprovode u saradnji sa Regionalnim savjetom za saradnju, a u skladu je sa nacionalnim strategijama koje se odnose na borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

-Ideja je da ovu temu otvorimo na različitim mjestima u različtim gradovima Crne Gore. Danas su sa građanima Bijelog Polja, ali i sa građanima iz susjednih opština razgovarli potpredsjednica Opštine Bijelo Polje, predstavnik  Uprave policije i predstavnik CDT-a. Dobili smo kavlitetan odgovor od njih i čuli način na koji oni prepoznaju problem, kazala je Kovačević.

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić kazala je da je današnji dijalog dio Nacionalne strategije koja je usvojena za period 2016 – 2018 godina.

-Imali smo veliki odziv posebno mladih ljudi, bila je puna sala na današnjoj diskusiji,  razgovarano na temu  koje ativnosti treba preduzeti kako bi smo ostali sigurno područje za normalan život, kazala je Omerhodžić.