Izložba slika pod nazivom "Običan malecki san", akademskog slikara Milutina Obradovića iz Bijelog Polja, biće otvorena u modernoj galeriji Podgorice.

Organizator izložbe je JU Muzeji i galerije Podgorice. Svečano otvaranje izložbe biće u ponedeljak 13. novembra u 20h. U ime domacina-organizatora pozdravnom riječju obratiće se direktor Sead Đokaj, dok će izložbu proglasiti otvorenom glumica Dubravka Drakić.

U samom činu otvaranja izložbe glumci CNP-a, Dušan Kovačević i Vule Marković, a po tekstu autora izložbe Milutina Obradovića, izvešće performans pod nazivom "Dodir i Nemir", uz pratnju hora kojim će dirigovati mr Miona Cvijović. Izložba "Običan malecki san" trajaće od 13.11-29.11.2017.

Obradović je kazao da mu je posebno drago što je izložba pod nazivom "Običan malecki san" našla svoju adresu u ovako eminentnoj umjetničkoj ustanovi kao sto je moderna galerija u zgradi muzeja Podgorice.

- Posebno sam srećan i pun zadovoljstva sto su moji dragi i cijenjeni prijatelji glumci Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Vule Marković, kao i dirigent mr Miona Cvijović punim srcem i profesionalnim zalaganjem, stali iza ovog velikog i značajnog likovnog projekta . Dugujem im veliku zahvalnost i ovim putem upućujem poziv crnogorskoj i podgoričkoj publici da prisustvuju svečanosti otvaranja i u toku trajanja izlozbe posjete "Obican malecki san", kazao je Obradović.

Milutin Obradović je rođen 1979 godine u Bijelom Polju. Diplomirao je 2002 godine na FLU-slikarstvo.