Drugo veče 16. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara, koji je sinoć počeo u Bijelom Polju obilježio je sjajan nastup jedne od najpopularnijih pop grupa u regionu.

Bjelopoljska publika uživala je večeras u starijim hitovima pjevača Harija Varešanovića, a mnogi su doputovali iz daleka da prisustvuju večerašnjoj muzičkoj fešti. Poznat po ljubavnim baladama od kojih su mnoge postigle izvanderan uspjeh i ostale evergrin hitovi "Kad dodje Oktobar", "Volio bih da te ne volim" "Azra", "Strah me da te volim", "Rodjena si samo za mene",  "Lejla" i dr., popularni vokal grupe Hari Mata Hari je sa preko 5 miliona prodatih albuma obilježio jednu epohu na prostorima bivše Jugoslavije.

Ljubitelji tambure su ranije večeras uživali u izvedbama orkestara "Zlatne žice" i " Lovor" Srbija, "Marvanyos" Madjarska, "Muzički signali" i "Limski biseri" Bijelo Polje, Crna Gora.

U okviru programa 16. IFTO u galeriji Centra za kulturu, danas je održana promocija knjige ''Đevojko, zlatna jabuko'', autora Senada Gačevića i Senada Kazića.
Kao i prethodnih i ove godine Opština Bijelo Polje je pokrovitelj festivala.