Izgradnja betonskog stepeništa u naselju Gornji Grad do plaže Sinjavac sa pratećom opremom i imobilijarom, skoro je završena.

Realizacija ovog projekta je dio šireg programa uređenja gradske infrastrukture prema Programu uređenja prostora za 2018. godinu.

Dužina stepeništa je 142 m, a širina 1.5m. Stepenište je opremljeno sa zaštitnom ogradom, prilaznom rampom i potpornim zidovima. U neposrednoj blizini se nalazi uređena plaža sa tuševima i česmom. Na ovom potezu je riješena i atmosferska kanalizacija, a radove je izvela firma Indel iz Podgorice.

Investitor je Opština Bijelo Polje preko resorne Direkcije za izgradnju i investicije, a prema riječima njenih stručnih saradnika i nadzornog organa radovi su izvedeni kvalitetno i u roku u saglasnosti sa savremenim standardima.

Ova investicija je izvedena na pravi način i stepenište će uljepšati pejzažni eksterijer i pružiti novi život ovom dijelu grada koji koristi veliki broj Bjelopoljaca.

U daljim aktivnostima između lokalne uprave i mjesne zajedice Gornji Grad dogovoreno je da se zajedničkim snagama uradi i nova rasvjeta.