U prvom kolu CEV kupa odbojkaši Jedinstva ubjedljivo su savladali večeras ekipu Novog Pazara, rezultatom 3:1 (18:25, 25:21, 26:24, 25:23). Utakmica je večeras odigrana u sportskom centru Nikoljac a crnogorski šampion je na domaćem terenu pred punim tribinama napravio korak ka plasmanu u 2 kolo.

Novi Pazar je da podsjetimo vicešampion Srbije i u sastavu ove ekipe čine iskusni i kvalitetni igrači. 

Trener odbojkaškog kluba Jedinstvo Bemax, Darko Prebiračević kazao je za Radio Bijelo Polje da je večerašnja pobjeda veoma važna za njegov tim. 

-Protivnici su nam bili jako kvalitetna ekipa, jedna od kvalitetnijih u Srbiji u proteklom periodu, i neko oko koga se treba ,,namučiti" da se dođe do pobjede. Čeka nas izuzetno težak revanš u Novom Pazaru, i mislim da moramo igrati znatno bolje kako bi se mogli nadati prolazu", istakao je Prebiračević. 

Trener odbojkaškog kluba ,,Novi Pazar" Hamza Zatrić kazao je nakon odigranog meča da su odbojkaši Jedinstva zasluženo pobijedili. 

-Svojom borbenošću i igrom uspjeli su da dođu do ove važne pobjede, i mislim da sada rasterećno mogu da dođu u Novi Pazar, a sav pritisak će biti na nama kako bi na domaćem terenu povratili rezultat. Siguran sam da ćemo u narednim mečevima biti kompletni u sastavu", naglasio je Zatrić. 

Odbojkaši ova dva tima ponovo će se u Pazaru u revanšu Cev Kupa. 

OK ,,JEDINSTVO": Ivan Andonov, Vladan Vukić, Nihad Dizdarević, Ljubomir Popović, igor Kojović, Luka Bulatović, Balša Bulatović, Vladan Rudić, Bojan Strugar, Marko Tomić, Nedeljko Radović, Vuk Medenica. 

OK ,,NOVI PAZAR": Aldin Zoranić, Nemanja Sretenović, Aleksa Polomac, Vanja Eremić, Benjamin Daca, Nikola Živanović, Marko Božović, Igor Subotić, Marko Radosavljević, Samed Halilović, Vuk Milutinović, Samed Prušević.