Komunalno preduzeće “Lim” je mnogo odgovornije i posvećenije pripremilo zimsku sezonu nego u svim prethodnim godinama. Komunalno preduzeće posluje veoma stabilno i uspješno, realizuje sve aktivnosti predviđene planom, kao i one nepredviđene koje se pred njim postavljaju.

Nabavljene su potrebne količine soli i rizle, obnovljen je dio voznog parka, a vozila su servisirana kako bi se nesmetano odgovorilo svim zahtjevima, kazao je Radenko Vujošević izvršni direktor.

Na inicijativu predsjednika Opštine Petra Smolovića, krenuli sa pripremama za zimsku sezonu, ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

-Zahvaljujući pomoći lokalne uprave uložili smo i značajna sredstva za kupovinu opreme, kako bi naša zimska služba mogla normalno da funkcioniše u narednom periodu. Nabavili smo četiri noža-dozera, vučni posipač, rotacioni posipač, a u proceduri smo nabavke specijalizovanog vozila poznatog kao “unimag”, za rad na zahtjevnim terenima, jer smo prethodnih zima imali probema na putevima sa velikim pedencijama na kojima postojeća mehanizacija nije mogla biti angažovana. Ova investicija je vrijedna preko 40.000 eura i na ovaj način ćemo potpuno opremiti 11 vozila za čišćenje snijega.

Ove godine smo blagovremeno sproveli sve tenderske procedure radi nabavke neophodne opreme i sredstava za rad tokom zime. Na vrijeme smo kupili i uskladištili 60 tona industrijske soli, što će uz 20 tona preostalih od prošle godine, biti dovoljno za nasipanje puteva u zimskom periodu. Obezbijedili smo i dovoljne količine rizle koje su dopremljene do kritičnih dionica na teritoriji opštine, istakao je Vujošević.