Snijeg koji intezivno pada već dva dana, stvorio je ozbiljan sniježni pokrivač, i ometa odvijanje saobraćaja. Mehanizacija Doo "Komunalno-Lim" i mehanizacija privatnih kompanija rade na terenu i obezbjeđuju potreban minumum uslova za odvijanje saobraćaja.

Dejan Lukovic sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj kaze: "U ovom trenutku mogu da kažem, da su gradske ulice prohodne, da su prohodne sve saobraćajnice prema mjesni centrima i da mehanizacija radi i na teritoriji mjesnih centara.
Trenetno je mehanizacija upućena u Vranešku dolinu, Pavino Polje, Pisanu jelu i Reljin kamen. Takodje radi se na pročišćavanju dionica prema Sušici, Koritima, Goduši,  Godijevu, kao i mjestima u Bistričkom okrugu. Apelujemo i na vozače da koriste zimsku opremu i time sebi olakšaju upravljanje vozilom. U gradskoj zoni upućujemo apel prema vlasnicima privrednih objekata, da imaju obavezu da očiste u širini svog objekta i da snijeg ne bacaju na ulicu i time otežavaju održavnje i čišcenje snijega. Takodje, pozivamo vlasnike vozila da sarađuju, jer nepropisno parkirana vozila takođe ometaju prolazak mehanizacije. Maksimalno se trudimo da održavamo sve saobraćajnice u uslovima kada snijeg pada ne smanjenim  intezitetom."
Apelu se pridržuju i iz Komunalnog preduzeća da građani imaju razumijevanja i da se na terenu radi sa maksimalnim angažovanjem.
Vremenska prognoza predviđa, da će padavine prestati tokom sjutrašnjeg dana.