Pet crnogorskih izvođača svoje numere izvešće na Monteviziji, koja se održava 9. februara u 21 sat.

Na Monteviziji  koja se održava 9. februara od pet najboljih numera biće odabrana pjesma koja je najzaslužnija da bude predstavnik Crne Gore na Eurosongu.

Monteviziju će otvoriti grupa D mol, druga će nastupiti Andrea Demirović, treća će pjevati Monika Knezović, četvrta Ivana Popović Martinović, dok će se publici posljednja predstaviti Nina Petković.

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) omogućila je, posredstvom kablovskih operatera, prenos Montevizije u HD rezoluciji na posebnom kanalu. Tako će korisnici kablovskog operatera Telemach RTCG (D3 i EON) HD kanal moći da pronađu na broju 145, dok se za korisnike Crnogorskog Telekom (Ekstra TV) HD kanal nalazi na broju 100.

Gledaoci RTCG-a su potencijalni dobitnici puta u Izrael za dvije osobe, ukoliko budu glasali za svoje favorite. Učešće u nagradnoj igri stiče se glasanjem za favorita putem SMS poruke, koja će koštati 60 centi sa obračunatim PDV-om. Svaki gledalac koji glasa na Monteviziji dobiće povratnu informaciju s kodom. Nagrada je put u Izrael za dvije osobe, pet dana sa ulaznicama za Eurosong koju niko iz regiona do sada nije organizovao.