Nakon uspješno sprovedenog kursa Italijanskog jezika A1 krajem prošle godine i velikog interesovanja, Zajednica Italijana u Crnoj Gori omogućila je Bjelopoljcima da besplatno izučavaju italijanski jezik.

Učenje melodičnog jezika i upoznavanje sa običajima i kulturnim nasleđem Italije, zemlje koja je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija današnjice, je ono što očekuje polaznike.

Izabrani polaznici u toku semestra pohađaće 50 školskih časova dva puta nedjeljno po dva blok-časa, koji će se održavati u JU Srednja stručna škola.

Kurs za izabrane polaznika držaće licencirani predavač od strane italijanskog Ministarstva prosvjete. Odabrani polaznici dužni su posjetiti 80 odsto nastave.

Nakon uspješno završenog kursa, polaznici stiču osnovni nivo znanja jezika, A1.

Program besplatnog italijanskog jezika otpočeo je 2007. godine, a nakon završenih predavanja, vrši se interna provjera znanja, a polaznici koji su ispunili uslove dobijaju diplome. Kurs finansira Vlada Republike Italije.

Svi zainteresovani za pohađanje kursa prijave mogu poslati do ponedeljka 18. marta putem e-mail adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Broj mjesta je ograničen.