Ansambl Baletske škole ''Princeza Ksenija'' sa solistima beogradskog baleta i glumcima Crnogorskog narodnog pozorišta, u ponedjeljak, 15. aprila sa početkom u 20h, u velikoj sali Centra za kulturu, izvešće komičnu baletsku predstavu ''La fille mal garde” /''Vragolanka''.  

Predstava se izvodi u okviru turneje ''Reverans Sjeveru''. ''La fille mal garde” /''Vragolanka''će biti izvedena i u Mojkovcu, Kolašinu I Plavu. Producentkinja i direktorica projekta, Vanja Pantović, je ovu turneju posvetila svom ocu Batriću Baću Rakočeviću. 

''La fille mal gardee'' / ''Vragolanka“ je adaptacija poznatog komičnog baleta iz Francuske, sa kraja XVIII vijeka. U verziji Baletske škole „Princeza Ksenija“ premijerno je izvedena 16. decembra prošle godine na Velikoj sceni CNP-a. Komad je rađen u tri slike (čina), koje na spektakularan način, kako umjetnički, tako i tehnički, dočarava ovu zanimljivu priču o naizgled nepomirljivom jazu bogatih i siromašnih, kojeg na kraju, ipak premošćava ljubav. 

Koreografiju ovog popularnog klasičnog baletskog djela potpisala je Antoaneta Aleksijeva iz Nacionalne Opere Sofije, sa asistentima: Anom Halas, Svetlanom Cidilinom i Emom Veljić. U autorskom timu je i scenografkinja Vana Prelević, a kostimi su urađeni u bugarskoj Nacionalnoj operi u Sofiji i Plovdivu. 

Ova poznata baletska priča ili kako je još u slengu nazivaju „balet na slami“, nosi poruku da ljubav trijumfuje nad pohlepom. Glavne protagoniste priče igraju prvak beogradskog baleta Jovica Begojev i solistkinje Škole, Saša Živaljević i Milana Vujović.Poseban pečat ovom komadu daju interpretacije: Željka Grozdanovića, soliste beogradskog baleta, u ulozi Mama Simone i glumaca: Slavka Kalezića, u ulozi Alena i Jovana Dabovića, u ulozi Oca.

Ulaz je besplatan.