Crnogorski reprezentativac i džudista „Favorita”, Adnan Kujović, predstavljaće našu državu na predstojećim Igrama mladih paraolimpijaca, koje se održavaju od 25. do 30. juna u finskom gradu Lahtiju.

Kujović će na ceremoniji svečanog otvaranja nositi zastavu Crne Gore, nije krio oduševljenje, velika je čast i zadovoljstvo biti barjaktar svoje države.

„Ponosan sam što ću baš ja nositi zastavu naše Crne Gore, a iskreno se nadam da ću uspjeti da svoj grad i državu predstavim u najboljem svjetlu. Zaista sam mnogo trenirao i radio, zato se i nadam dobrom plasmanu”, rekao je Kujović.

Trener džudo kluba “Favorit”, Enes Camić kazao je da je ponosan na Adnana, ali i uvjeren da evropsku medalju mogu donijeti u Bijelo Polje.

Camić se zahvalio i predsjedniku paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igoru Tomiću, koji je pružio veliku podršku ovom klubu i mladom Adnanu.

Kujović će prvu borbu na Igrama raditi 28. juna od 15 časova, a protivnik još nije poznat.


Sva takmičenja na Igrama održaće se u predgrađu Lahtija, u mjestu Pajulahti, gde se nalazi Olimpijski trening centar, u kojem će se odvijati sva nadmetanja.