Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija su ove godine značajno pomogle, da se ambijent u kojem se organizuje festival Usće fest podigne na znatno veći nivo. Prilazni put lokaciji ušća Bistrice u Lim se uređuje, saniran je propust, izvršeno je nasipanje puta i valjanje istog. Ovim aktivnostima je značajno proširen put i olakšano saobraćanje vozila. Takođe se vrši čišćenje i košenje lokaliteta, i u narednim danima biće sve spremno, za spektakl, koji se ove godine organizuje 21. jula.

Najvažnije urađeno je montiranje rasvjete, čime je kompletnom dužinom put osvjetljen do samog koncertnog prostora. Na taj način je obezbijedjen sigurniji dolazak  i odlazak sa Ušća. 
Ovo je samo početak realizacije aktivnosti na uređenju lokaliteta, koji  treba da bude mjesto porodičnog odmora naših sugrađana.
Podsjećamo ove godine na Usće dolazi sami muzički krem rok scene bivše Jugoslavije, Plavi orkestar, Djordje David, Ivana Peters i Akademia. Od domaćih muzičara Crne Gore pored pomenute Akademie svojim sugrađanima će se  predstaviti i bjelopoljac Isak Šabanović.
Pokrovitelji festivala su Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje.