Sa ciljem i idejom da okupe što veći broj djece i mladih, koji će kroz redovan program izviđačke organizacije sticati određena znanja i vještine za dalji život u Bijelom Polju je formiran izviđački odred “Bijela rada”.

Tridesetak mladih izviđača, koje će predvoditi Zehra Balić, na gradskom trgu je položilo zakletvu i tim činom je na sjeveru osnovana prva izviđačka jedinica.

„Danas smo ovdje da pomognemo bjelopoljskim izviđačima da stanu na noge i nastave  sa radom, koji će biti na ponos ne samo Bijelog Polja  već i čitavog saveza. Za nas su važne jedinice koje se nalaze na sjeveru jer ovdje imamo najmanje izviđača, tek nešto između 200 i 300, dok ih je širom Crne  Gore  trenutno  oko 2000 izviđača” – rekao je Peko Vukadinović, predsjednik Saveza izviđača Crne Gore.

On je podsjetio da su izviđači dobili izviđačku maramu, koja je obilježje svakog izviđača, a s obzirom na to, da posjeduju i uniforme, spremni su za sve aktivnosti.

„Prve aktivnosti očekuju ih već u januaru, kada planiramo zimovanja svuda po Crnoj Gori. U februaru će biti organizovane obuke za vođe, a o skautizmu će govoriti najbolji predavači iz Slovenije i Srbije. Očekuje se i Izviđačka liga, koja će okupiti preko 2000 učesnika na četiri kola, a jedno kolo, Savez će organizovati u Bijelom Polju, uz učešće preko 500 izviđača. Takođe,  planiramo i kampovanje u Poljskoj, Brazilu i drugim zemljama, te brojne druge aktivnosti" – zaključio je Vukadinović.