Komemorativna sjednica povodom smrti uspješnog sportiste i istaknutog sportskog radnika Veselina - Bukala Vojinovića održana je danas u sali Skupštine opštine Bijelo Polje.

Minutom ćutanja veliki broj sugrađana i prijatelja porodice Vojinović odao je poslednju poštu Veselinu-Bukalu, koji je, kako je istakao i predjsednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, ostavio neizbrisiv trag u istoriji bjelopoljskog sporta.

„Ja ću ga pamtiti, kao čovjeka koji je čitav svoj život uložio u sport i to na tradicionalnim principima, jer on od sporta nije očekivao priznanje i finasijsku korist. Potiče iz ugledne sportske porodice, koja je dala veliki broj uglednih sportista i sportskih radnika dali veliki doprinos sportu Bijelog Polja“ – kazao je predsjednik Smolović.

O životu i radu Veselina - Bukala Vojinovića na komemorativnoj sjednici govorio je i njegov dugogodišnji prijatelj i kolega, sportski radnik, Uglješa Rakočević, koji je rekao da je Bukalo bio uzor mladim košarkašima i trenerima, te da je kao visokoobrazovani trener i pedagog cijenjen i van granica Bijelog Polja.

“Afirmisao je košarkaški sport i to kao vrsni sportista, trener i organizator brojnih manifestacija fizičke kulture, a dao je veliki doprinos organizaciji MOSI, kao učesnik i kao rukovodilac ekipe Bijelog Polja. Ostaće upamćen ne samo kao vrhunski sportista i sportski radnik, već ćemo ga se sjećati i po poštenju, dobročinstvu i dobrotorstvu, vrlinama neprolaznih vrijednosti” – zaključio je Rakočević.

Istaknuti sportski radnik Veselin - Bukalo Vojinović  preminuo je juče iznenada  u u 66. godini.