Mladim Bjelopoljcima, predstavnici nevladine organizacije Multimedijal Montenegro uručili su vrijednu foto i video opremu, obezbijeđenu kroz projekat “Mladi, inovativni, produktivni“,  koji finansira Opština Bijelo Polje.

Kampanja za projekat je pokrenuta krajem 2019.  kada su i uključeni mladi ljudi zainteresovani za multimedijalnu produkciju, web development, grafički dizajn i internet marketing.

“Nakon seta teorijskih i praktičnih obuka u oblasti grafičkog dizajna i web developmenta došli smo do sledeće faze projekta, a to je uručivanje video opreme koja će polaznicima omogućiti nastavak obuke iz oblasti fotografije i video produkcije” - kazao je izršni direktor NVO MMNE, Željko Đukić.

Svaki korisnik projekta, njih 8 je dobio jedan foto aparat, memorijsku karticu, stalak za aparat i led svijetlo.

“Kroz projekat smo obzirom na budžetska sredstva predvidjeli da uključimo 8 mladih, ali smo prepoznali značaj još jednog mladog čovjeka, za kojeg su članovi projektnog tima od honorara kupili mikrofon koji mu je nedostajao” - naveo je Đukić.

On se posebno zahvalio Opštini Bijelo Polje koja je istakla značaj saradnje sa mladima, kako bi oni ostali u Bijelom Polju i kako bi kod njih se probudio preduzetnički duh.