Na 68. molitvenom doručku koji organizuje predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u Vašingtonu, prisustvovao je predsjednik Odbora direktora Monteputa i bivši predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

Žurić je prvi Bjelopoljac koji je prisustvovao molitvenom doručku, a pored njega Crnu Goru su predstavljali predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Branimir Gvozdenović, poslanik Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković Cakan.

„Drago mi je što sam dobio poziv da budem dio crnogorske delegacije, a ujedno i da kao bivši predsjednik Opštine predstavljam Bijelo Polje. Ovaj događaj okuplja brojne zvanice iz politike i biznisa, što je dobra prilika da najkvalitetnije svjetske građevinske kompanije upoznamo sa mogućnostima za investiranje u naredne faze autoputa Bar - Boljare” – kazao je Žurić.

Žurić je govoreći o autoputu Bar - Boljare saopštio da će Monteput finansirati projekat dodatnog priključka za Bijelo Polje, što je prethodno dogovoreno sa premijerom Duškom Markovićem. 

“Poslije tendera koji je sproveden a koji finansira Monteput, u toku je odabir projektanske kuće koja će projektovati najbliži priključak najbrojnijim gradskim naseljima” – kazao je Žurić, uz podsjećanje da će bliži detalji uskoro biti usaglašeni na radnom sastanku kod predsjednika Opštine Petra Smolovića.

Molitveni doručak je prvi put organizovan 1953. godine, a od 1980. godina održava se u u hotelu Vašington Hilton. Doručku koji se održava u međunarodnoj plesnoj dvorani prisustvuje oko 3.500 gostiju, od kojih je veliki broj istaknutih ličnosti iz skoro svih zemalja svijeta.