Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA)  nastavila je da podržava projekte u Bijelom Polju, gdje je danas donirala 9 poljoprivrednih mašina i pumpu za vodu potrebnu za poljoprivrednike iz ruralnih područja naše opštine.

Koordinator TIKA kancelarije u Podgorici Abdurahman Toprak je kazao da je ovo nastavak projekta koji je započeo 2017. godine, tokom kojeg je TIKA u saradnji sa tri opštine na sjeveru podijelila proizvođačima malina besplatne sadnice i sistem kap po kap i cistijernu.

„Nakon obilaska proizvođača dobili smo zahtjev da bi im bila potrebna freza kako bi bolje obrađivali svoja imanja i mi smo nakon odobrenja projekta danas ovdje da im uručimo ovu donaciju kako bi podigli svoj nivo proizvodnje i kvalitetnije obavljali svoj posao“ – kazao je Abdurahman Toprak, koordinator TIKA kancelarije u Podgorici.

Potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Ernad Suljević je ocijenio da je ovo kvalitetan način pomoći zahvalivši se što je TIKA, kako je rekao uvijek bila tu da pomogne našim sugrađanima i ustanovama.

„Raduje me što se kontinuirana saradnja Tike i Opštine Bijelo Polje koja se svih ovih godina ogleda u realizaciji brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i poljoprivrede“ – kazao je potpredsjednik Suljević.

On je istakao da svi zajedno moramo raditi na razvoju Sjevernog regiona, a posebno Opštine Bijelo Polje a da je poljoprivreda jedna od naših šansi za razvoj.

„Želim da ohrabrim sve poljoprivredne proizvođače da nastave i razvijaju svoje poslove. Mi ćemo kada je u pitanju Opština Bijelo Polje, ali i sa državnog nivoa ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u narednom periodu poseban akcenat staviti na razvoj malih poljoprivrednih gazdinstava“ – zaključio je Suljević.