Rad Dražena Konatara proglašen je najboljim na 27. Bjelopoljskom likovnom proljeću, koji je otvoren danas u galeriji Centra za kulturu.

Druga nagrada pripala je Ervinu Suljeviću, za rad “Misao”, a treća Luki Joksimoviću, za rad “Neprijatna situacija”, odlučio je  Žiri u sastavu Naod Zorić,akademski slikar, Zoran Obrenović, vajar i Branislav Gačević. Posebna nagrada dodijeljena je Vladimiru Drobnjaku, za rad “Muzika”.

Iako je pandemije korona virusa odložila otvaranje manifestacije, koja se bezmalo tri decenije održavala 21. marta, savremena likovna scena Bijelog Polja, kolorističnim senzacijama i formama, i ove godine ipak je najavila dolazak proljeća.

“To je godišnje doba kada sve počinje da se iznova budi i rađa, te je kao takvo, proljeće simbol života, odnosno vaskrsavanja. Ovaj likovni salon, sa pravom možemo nazvati vjesnikom života. Svako djelo koje je predstavljeno publici egzistira samo za sebe, ali je i dio cjeline, jer se kroz njega reflektuje život u cjelosti, sve ono što jesmo, i čemu stremimo. Ova manifestacija teži već skoro tri decenije da okuplja stvaraoce iz zavičaja, njeguje i baštini misao pretočenu u vizuelističke senzacije, a misao je vječna i univerzalna,  traje” kazao je akademski slikar Luka Joksimović na otvaranju likovnog salona.

“Veoma sam zadovoljan. Ovo je zaista veliko priznanje za mene, jer 27 godina tradicije postojanja slikarskog proljeća dokazuje da se radi o veoma kvalitetnoj manifestaciji, a meni je drago što sam postao dio tako duge tradicije” kazao je prvonagrađeni Konatar.

Svim učesnicima uručene su zahvalnice kao doprinos za afirmaciju slikarstva.