Bjelopoljac Nemanja Ranitović, koji se nekoliko godina bavi grafičkim dizajnom kreirao je prvu crnogorsku video igricu za kompjuter.

“Lonely Knight” što u prevodu znači Usamljeni vitez je igrica koju je Nemanja osmislio i realizovao, a kako ističe čitav proces izrade igrice je uradio potpuno samostalno, bez pomoći saradnika, za šta mu je trebalo 9 mjeseci rada.

“Vrijeme igrice se odvija u Srednjem vijeku, kada glavni junak igrice kreće na neočekivano putovanje u nadi da povrati svoju ženu koju su mu oteli. Na tom putovanju ga očekuju prepreke raspoređene na 10 mapa” – kaže 25-godišnji Nemanja.

Uspjeh ove igrice nije ostao nezapažen, pa je već na početku nominovana za mnogobrojne nagrade kao što su Rising star, MegaG i dr. On ističe da je veoma sam zadovoljan komentarima gejming zajednice, a predlozi za nagrade to samo i potvrdjuju.

“Igrica je dostupna svima, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu na Steam platformi i do sada su Amerikanci najviše preuzimali igricu, koja je trenutno na akciji i košta 4 eura” – ističe Nemanja.

Ovaj talentovani Bjelopoljac je završio fakultet za strane jezike u Podgorici, fakultet za Turističkog vodiča u Budvi i kurs Grafičkog dizajna u Beogradu. Trenutno obavlja online studije u Americi, na IT sektoru Google kompanije.

Trailer video igrice možete pogledati na ovom linku: