Predsjednik Opštine Petar Smolović iskazao je podršku studentima Pravnog fakulteta u Bijelom Polju u borbi za ostanak ovog studijskog programa u našem gradu.

"Kao i prije nekoliko mjeseci kada sam razgovarao sa studentima Pravnog fakulteta u Bijelom Polju tako i danas podržavam zahtjeve studenta i izražavam spremnost u ime Opštine da obezbijedimo budžetska sredstva za finansiranje dijela troškova za prevoz profesora i zgrade fakulteta" - poručio je Smolović.

U Bijelom Polju su jučeispred Pravnog fakluteta u Bijelom Polju protestovali studenti tog fakulteta te mnogi svršeni srednjoškolci koji su planirali da nastave školovanje upravo u toj obrazovnoj ustanovi, zbog najave zatvaranja fakulteta u Bijelom Polju.

Gašenje fakulteta nije poraz samo obrazovne ustanove već cijele države, poručeno je sa protesta.

Na protestu su izneseni zahtjevi da Ministarstvo prosvjete i Vlada Crne Gore omoguće raspisivanje konkursa za upis za narednu školsku godinu u Bijelom Polju, po licenci i akreditovanom programu. Ukoliko se ne ispuni taj zahtjev studenti su najavili da će radikalizovati proces, izražavajući nadu da do toga neće doći.