Opštinski Sekretarijat za investicije u skladu sa Programom za 2022. godinu, poslednjih dana sprovodi dosta projekata koji se tiču uređenja prostora u našoj opštini, a prije svega unapređenja gradske, prigradske i seoske putne infrastrukture, kazao je Fahrudin Begović, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije.

Gostujući u emisiji „Građanima u susret“ Radija Bijelo Polje,  on je kazao da je vrijednost  ugovora koji je potpisan sa izvođačem radova  preko  600.000 eura.

„U našoj opštini ima oko 40 mjesnih zajednica, i mi pokušavamo da stignemo do svake mjesne zajednice, i da na osnovu njihovih prioriteta odaberemo putne pravce koji će biti asfaltirani. Prema ugovoru iz 2022. godine iz opštinskog budžeta biće izdvojen novac za izgradnju osam kilometara puteva u gradskim  i prigradskim naseljima, a u zavisnosti od dužine putnih pravaca i naseljenosti u tom dijelu,  biće asfaltirano od 250- 400 metara. Ovaj ugovor  sa izvođačem radova potpisan je na preko 60.000 eura, a  do sada smo asfaltirali blizu pet kilometara puteva. Ostalo nam je još nekih tri kilometra da se odradi. Lijepo vrijeme nam ide naruku i nadamo se da ćemo u narednih 15-20 dana završiti taj ugovor i dobiti novih osam kilometara asfalta širine 3 metra. Radili smo u mjesnim zajednicama Rasovo, Ravna Rijeka, Njegnjevo, Lješnica i Lozna, a u planu je i Bistrica,  dok će u okviru IFAD programa nove metre asfalta dobiti i Pavino Polje i Tomaševo“, istakao je Begović.



Govoreći o IFAD-u, Begović je kazao da je u toku realizacija dva programa.

„Imamo Program iz 2021.godine i njime je obuhvaćeno 12 putnih pravaca, a u desetak mjesnih zajednica asfaltnim zastorom biće presvučeno još oko 3 kilometra puteva. Taj  ugovor je pri kraju i njegova ukupna vrijednost  je blizu 300 hiljada eura.Takođe, ovogodišnjim IFAD-programom  planirano je  asfaltiranje 13 putnih pravaca u bjelopoljskoj opštini. Lokalna samouprava je i na ovom projektu partner, a procijenjena vrijednost je  oko 550 hiljada eura. Očekujemo da ćemo vrlo brzo  dobiti izvođača radova i nadzora za asfaltiranje tih puteva“, naglasio je Begović.