Voda iz gradskog vodovoda nije ispravna za piće, pa je prije upotrebe treba prokuvati, taložiti i procijediti, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

“Rezultati ispitivanja u 7h pokazuju povećano zamućenje vode na izvorištu Bistrice, iz kojeg snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje. Do zamućenja je došlo usljed obilnih atmosferskih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice" - stoji u saopštenju Vodovoda Bistrica.

Iz Vodovoda ističu da shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na povećanu mutnoću, preporučuje se da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede.

“Napominjemo da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,40 do 0,50mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode” – navode iz Vodovoda i dodaju da tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, te da će pravovremeno obavijestiti potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama.