Žiri za dodjelu javnih priznanja Opštine Bijelo Polje – plakete i zahvalnice održao je drugu sjednicu na kojoj je donešena odlučio na osnovu pristiglih prijedloga, da postuhmno dobije plaketu doktor veterinarske medicine Nikola Grandov.

Predsjednik žirija, prof. dr Velimir Rakočević, kazao je da Bijelo Polje još od 2017. godine dodjeljuje javna priznanja za naročite zasluge, u smislu jačanja ugleda i razvoja našeg grada u svim oblastima.

“Na prvoj je utvrđena lista predloženih kandidata koji ispunjavaju uslove, dok je na drugoj donesena odluka o dodjeli jedne plakete za ovu godinu. I u tom smislu odluka je bila jednoglasna da plaketu posthumno dobije doktor veterinarske medicine Nikola Grandov, koji je cijeli radni vijek posvetio razvoju veterinarske službe i medicine, a samim tim poljoprivrede odnosno stočarstva u Bijelom Polju” – naveo je predsjednik Žirija Velimir Rakočević.

Članovi Žirija za dodjelu javnih priznanja su Milko Kovačević, Kemal Musić, Vesna Pavićević, Jasmila Hot i predsjednik prof. dr Velimir Rakočević.

Javna priznanja Opštine Bijelo Polje, plakete i zahvalnice, uručuju se istaknutim pojedincima, na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje.