Usljed kvara na pumpnom postrojenju “Lipnica” dio ovog naselja od sinoć je bez urednog vodosnabdijevanja, saopšteno je iz Vodovoda Bistrica.

Iz ovog preduzeća navode da je sinoć u 19 časova došlo do obustave vodosnabdijevanja za potrošače koji koriste vodu sa rezervoara u dijelu Lipnice.

"D.O.O. Vodovod Bistrica apeluje na potrošače koji se snabdijevaju vodom sa rezevoara Lipnica da svojim odgovornim ponašanjem prekinu nelegalno korišćenje vode, usljed čega dolazi do prekomjerne potrošnje i opterećenja pumpi na postrojenju, što dovodi do čestih kvarova. Iako u našem sistemu imamo još pet pumpnih stanica, ni sa jednom pumpom nemamo problem kao sa ovom pumpom u Lipnici, gdje korisnici naših usluga, usljed svog a nemara preko nelegalnih priključaka, neograničeno rasipaju vodu”, stoji u saopštenju Vodovoda Bistrica i dodaju da se uspostavljanje urednog vodosnabdijevanja očekuje najkasnije do 23. marta, odnosno do otklanjanja kvara na pumpi kod ovlašćenog servisera.

Oni apeluju na građane da svaki nelegalni priključak prijave, kako bi Vodovod u saradnji sa Komunalnom policijom ukinuo te priključke i trajno riješili problem.