Sastanak povodom formiranja ženskog odborničkog kluba u Skupštini opštine Bijelo Polje, održan je danas u okviru projekta “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti”, podržanog od Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Devet odbornica u lokalnom parlamentu, među kojima su i dvije poslanice u Skupštini Crne Gore Vesna Pavićević i Suada Zoronjić prisustvovale su inicijalnom sastanku i pokazale zainteresovanost za formiranje ženskog odborničkog kluba u Skupštini opštini Bijelo Polje.

Diskusiju je otvorio Pavle Čupić, koordinator projekta, a potom je uslijedilo izlaganje poslanica Vesne Pavićević i Suade Zoronjić.

Kopredsjednica ženskog kluba u Skupštini Crne Gore Vesna Pavićević je upoznala prisutne sa izuzetnim rezultatima postignutim za dvije godine rada ženskog kluba u crnogorskom parlamentu

Učesnici su razmijenili brojne konstruktivne ideje o tome kako povećati napore u uspostavljanju rodne ravnopravnosti i jednakosti kroz različite sektore društva u Crnoj Gori.

Prisutne odbornice su pokazale zainterosovanost za formiranje ženskog odborničkog kluba, te će sprovesti aktivnosti potrebne za unapređenje rodne ravnopravnosti i jednakosti u Crnoj Gori.

Predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost Opštine Bijelo Polje Almasa Rizvanović je istakla da je jedna od strateških aktivnosti opštinske Kancelarije za rodnu ravnopravnost osnivanje ženskog odborničkog kluba, za unapređenje položaja žena u Bijelom Polju.

Sastanku je prisustvovala sekretarka Skupštine Ajsela Pačariz koja je dala podršku ovoj inicijativi i obećala podršku za rad neformalnog skupštinskog tijela koji se osniva u bjelopoljskoj Skupštini po uzoru na ženski klub Skupštine Crne Gore.