Članovi bjelopoljskog Gradskog hora su sjajnim izvedbama kompozicija oduševili tamošnje ljubitelje horskog pjevanja, koji su ih ispratili gromoglasnim aplauzima i ovacijama.

„Prema propozicijama festivala, pored obavezne kompozicije 'Kad ja pođoh na Bembašu', svi horovi su izvodili i nacionalne kompozicije zemlje iz koje dolaze. Gradski hor Bijelo Polje se prve festivalske večeri, pored obavezne, predstavio kompozicijama 'Još ne sviće rujna zora', u aranžmanu profesora Petra Jokića i 'Vrsuta', Branka Zenovića, dok je druge večeri izvodio kompozicije po slobodnom izboru: 'Loše vino', 'Adiemus' i 'Come to the music'. Na festivalu su u punom sjaju zablistali solistkinja Gradskog hora Anja Radović, korepetitorica Milena Đurović i Tarik Zaimović, konge“, saopštili su iz JU Centra za kulturu Vojislav Bulatović – Strunjo. 

Gradski hor Bijelo Polje koji nastupa pod dirigentskim vođstvom profesorica Julijane Vujošević i Jelene Đaković, kako navode, po ko zna koji put potvrdio je da kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu, čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Na sarajevskom festivalu horskog pjevanja, koji je bio revijalnog karaktera, pored Gradskog hora iz Bijelog Polja predstavili su se horovi iz: Bugarske, Turske, Kipra, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.