Prethodne sedmice u Bijelom Polju je više nego uspješno organizovan rukometni kamp za članove Rukometnog kluba Jedinstvo koji nosi ime bivšeg igrača ovog kluba Raja Daba Agović.

Bjelopoljski klub na prvom kampu je okupio više od 60 dječaka i djevojčica koji su imali priliku da uče od eminentnih stručnjaka iz zemlje i regiona.

Ove godine mladi rukometaši i rukometašice su uz pomoć eminentih stručnjaka imali priliku da stiču nova znanja i vještine ne samo u pogledu rukometnih treninga i kondicione pripreme. Organizovani su posebni trenizi za golmane, radilo se na programima pravilne ishrane sportista, a održane su i edukativne radionice i predavanja."Djeca su tokom trajanja kampa odradila 58 treninga, 6 predavanja i 2 pokazna predavanja i nebrojeno aktivnosti sa kojima smo se trudili da djeci unaprijedimo rukometna znanja" - istakao je Marko Stojanović trener bjelopoljskog Jedinstva i dodao da je kamp RDA jedinstven koncept ne samo u Crnoj Gori već i regionu.

Među brojnim trenerskim imenima na kampu je svoja rukometna znanja sa djecom podijelio Ivan Terzić, selektor mlađih kategorija u Rukometnom savezu Crne Gore i trener rukometašica Budućnosti koji nije krio zadovoljstvo talentom koji su pokazala djeca.

"Da bi se ova djeca razvijala potrebno je raditi na obezbjeđivanju kvalitetnih uslova za njihov razvoj. Vjerujem da te uslove i kvalitetan rad ono mogu postati ozbiljni rukometaši i rukometašice, a Bijelo Polje rukometni centar koji sigurno i zaslužuje da bude" - kazao je Terzić.

Pored Terzića sa djecom su radili selektori crnogorskih reprezentacija Anđela Bulatović, Igor Marković i Goran Simić. Bivši selektor juniorske reprezentacije Srbije Radan Rovčanin, kao i treneri Miloš Bošković, Dejan Cubić, Aleksandar Kastratović i drugi treneri. 

O fizičkoj spremi učesnika kampa računa je vodio trener u RK Budućnost Blagoje Kuzman.

"Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što sam dobio poziv da budem dio ove sjajne priče. Pokušao sam da svo svoje znanje prenesem na djecu koja su bila sjajna i sa zadovoljstvom ću doći i naredne godine u Bijelo Polje" - poručio je Kuzman.

Duženje na kampu RDA sa bjelopoljskom djecom imala je legendarna rukometašica Katarina Bulatović, danas direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta i ŽRK Budućnost. Ona je održala predavanje i podržala njihovo opredjeljenje da se bave rukometom. 

Organizatori kampa su zahvalili svima koji su podržali ideju organizacije kampa, te izrazili uvjerenje da će kamp naredne godine biti još kvalitetniji i masovniji.

Oni ističu da je ovogodišnji kamp veliki zalog za budućnost i vraća nadu da se Jedinstvo može vratiti u vrh crnogorskog rukometa.