Film „Jadna stvorenja“ reditelja Jorgosa Lantimosa koji je nominovan u 11 kategorija za nagradu Oskar uključujući i nominaciju za najbolji film godine, biće prikazan 19. i 20. februara u bjelopoljskom bioskopu, od 20.00 sati.

Glavna uloga u filmu povjerena je popularnoj američkoj glumici Emi Stoun, koja je upravo za ulogu Bele Bakster u filmu „Jadna stvorenja“ ovjenčana Zlatnim globusom za najbolju glumicu u žanru komedije ili mjuzikla, a takođe nominovana je i za nagradu Oskar.

„Jadna stvorenja“ su film o mladoj ženi Beli Bakster kao centralnoj figuri koju brilijantni naučnik dr Godvin Bakster ponovo vraća u život. Nakon reanimacije Bela je sposobna ponovo da živi, iako nespretna i djetinjasta u početnim etapama napretka, pod Bakterovom zaštitom ona je željna da sve iznova uči.

Ipak, zbog žudnje za svijetom koji joj nedostaje, zajedno sa uglađenim i razvratnim advokatom Dankanom Vederbernom bježi od kuće, u vrtoglavu avanturu.

Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela postaje nepokolebljiva u svojoj namjeri da se zalaže za jednakost i slobodu. Pored Eme Stoun, u glumačkoj postavi našli su se i Vilijem Defo kao naučnik Bakster i Mark Rafalo u ulozi advokata Vederberna, za koju je i nominovan za nagradu Oskar za najbolju sporednu mušku ulogu.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu sat vremena prije početka projekcije, odnosno u periodu od 19.00 do 20.00 sati.