Opština Bijelo Polje

GRAĐANSKI BIRO

 

Otvaranjem Građanskog biroa u Opštini Bijelo Polje, nastojimo da stvorimo otvoren, moderan i evropski model lokalne uprave, koja će brinuti o svojim građanima, što je i prioritet u budućoj transformaciji organa lokalne uprave.

Građanski biro predstavlja optimalan proizvod napora Opštine da poboljša odnos između građanina i opštinske administracije.

Osnovna misija Građanskog biroa je pružanje informacija građanima kroz komunikaciju, pružanje usluga i primanje povratnih informacija sa ciljem unaprjeđenja rada lokalne uprave. Način na koji će građanin biti tretiran u pružanju potpunih informacija, odnosno u pružanju usluga biće ogledalo javnog servisa građana, odnosno imidž sa kojim Opština želi da se predstavi javnosti.

Osnivanjem Građanskog biroa se povećava odgovornost predstavnika izvršne vlasti, službenika i namještenika lokalne uprave.

Opština će na jednom mjesti obezbijediti informacije:

- o sekretarijatima, službama, posebnim službama i direkcijama sa informacijama o dokumentima koje izdaje, kontakt telefonima, informacije o proceduri za izdavanje svakog dokumenta i o rokovima;

- o javnim ustanovama i preduzećima, kontakt telefonima i uslugama koje pružaju;

- o nevladinim organizacijama u Opštini, njihovim projektima i kontakt telefonima;

- o ostvarivanju građanskih prava (birački spiskovi, matičari, radne knjižice i dr)

Građanski biro će voditi ažurnu bazu podataka u kojoj su pohranjeni sljedeći podaci: evidencija o broju usluženih građana,  vrijeme zaključivanja predmete i drugi statistički podaci, sa ciljem da Opština izađe u susret svim građanima bez obzira na njihov pol, etničku pripadnost i druge sociološke razlike.

Rad Biroa će dovesti do tačne informacije na jednom mjestu, što ujedno dovodi i do smanjenja broja građana koji nisu upućeni gdje i kako ostvariti svoja prava i potrebe.

Direktnim kontaktom prilikom pružanja usluga i komunikacijom sa građanima, započinje se proces rušenja barijera koje su ranije bile postavljene.

Službenici Biroa stupaju u kontakt sa građanima neposreno i sa svojim komunikativnim sposobnostima olakšavaju građanima procedure u upravnim poslovima rješavanja svih formalnosti.

Za kontakt sa službenicima Građanskog biroa i informacije o stanju vaših predmeta pozovite, pošaljite mejl i ostavite poruku na sljedećim adresama:

Kontakt telefon: +382 (0) 50 431 486
Mob/tel: 067 607 433
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Adresa: Ul. Slobode br. 5, 84000 Bijelo Polje