Danas je u Mojkovcu odrzan Kup Crne Gore u powerliftingu. Rodjeni Bjelopoljac Blagoje Baošić je postigao pravi podvig. U kategoriji do 90 kg Blagoje Baošić je podigao 210 kg što je za 10 kg više od dosadašnjeg crnogorskog rekorda.

Teško povrijedjen u udesu prije par mjeseci kada je dozivio potres mozga, sa još uvijek ugradjenim šinama u nogama nije ustuknuo pred jakom konkurencijom i ubjedljivo je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji. Ljubav prema ovom sportu je kod Baošića očigledno nadjačala povrede.

Rođeni sportista i borac kojem ni teške povrede u jeku karijere, nisu slomile sportski duh Baošić nastavlja sa podvizima pa i povrijedjen ruši sve rekorde.

- Mnogi su me pitali zašto učestvujem znajući da sam teško povrijedjen.  U naselju Nedakuse u Bijelom Polju dok sam vozio motor magistralnim putem sa bočne strane naglo je nalećelo auto kojom prilikom sam zadobio višestruke prelome noge kao i potres mozga. Bio sam tada teško povrijedjen, hitno prebačen za KBC i primio nekoliko flaša krvi. Mnogi moji prijatelji nisu ni slutili da mogu ikada, a ne tako brzo da se povratim ovom sportu. Naravno da je mojoj odluci najviše zaslužna velika volja i moja velika ljubav prema ovom sportu, kazao je Baošić. Ovo takmičenje je ujedno bilo i dio programa kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. Inače, Baošić je i prošlogodišnji prvak Balkana u powerlifting-u i bench press-u, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog  prvenstva održanog 2016 u Knjaževcu u powerliftingu po GPC pravilima. U Sarajevu je u martu 2016. godine u konkurenciji 113 takmičara osvojio dvije zlatne medalje i tada postavio novi crnogorski rekord. Baošić je podigao tada podigao 195 kg sa opremom i za pet kilograma je oborio važeći crnogorski rekord, koji je ranije držao Miloš Ćećanović od 2008. godine, da bi iste godine u septembru u Kolašinu postavio novi rekord od 200 kg. Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba ‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.