Na inicijativu Savjeta roditelja OŠ „Marko Miljanov“, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i potpredsjednik Nermin Bećirović obišli su danas ovu školu kako bi se uvjerili u kakvim uslovima zbog hladnoće rade djeca i nastavnici.

„Mi smo od škole dobili informaciju da su obraćali ministarstvu prosvjete i da je saopšteno da potrebnog goriva za grijanje nema. Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom evo izašli su nam danas u susret i uvjerili se u kakvim uslovima se odvija nastava“ – kazala je Snežana Nedović, predsjednica Savjeta roditelja ove škole.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je nakon sastanka kazao da će Opština obezbijediti potrebna sredstva ne samo za ovu školu već za sve škole u Bijelom Polju, iako je to primarna nadležnost resornog ministarstva.

„Moramo obezbijediti djeci elementarne uslove za pohađanje nastave. Čuo sam da još nekoliko škola iz Bijelog Polja ima sličnih problema sa grijanjem, pa ih pozivam da se najprije obrate matičnom ministarstvu, a da ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor, zahtjev pošalju Opštini na koji ćemo mi  reagovati interventno kao danas u vezi sa zahtjevom Savjeta roditelja“ – kazao je predsjednik Smolović.