Projektom koji je podržala Evropska unija i Vlada Crne Gore stimulišemo privrednike koji će uposliti ljude sa Biroa rada, dok smo za 70 ljudi koji prođu obuku obezbijedili platu od 550 eura, kazao je predsjednik Petar Smolović prilikom prezentacije projekta "Smanjenje nezaposlenosti u opštini Bijelo Polje".

"Vjerujem da će firme iz Bijelog Polja nakon usavršavanja dobiti stručan kadar, koji će nakon završetka projekta dobiti stalni posao i da je ovo početak rješavanja velikog problema u našoj opštini, a to je nezaposlenost" - rekao je predsjednik Opštine.



Javni poziv za prijavu poslodavaca je u toku i traje do 9. februara, na koji se mogu javiti isključivo privredna društva sa sjedištem u Bijelom Polju, što je još jedan vid podrške lokalnim preduzećima i kompanijama kazao je Goran Prebiračević, šef Kancelarije za EU projekte.

"Vrijednost projekta je oko  522 hiljade eura, od kojih je grant Evropske unije oko 496 hiljada. Specifični cilj projekta jeste unapređenje uslova za otvaranje radnih mjesta za nezaposlena i neaktivna lica, kroz povećanje njihove zapošljivosti, a kroz podršku lokalnim poslodavcima za organizovanje obuke na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta našoj opštini" - istakao je Prebiračević.



Predsjednik Opštine Petar Smolović je dodao da je ovo nastavak aktivnosti kojim Opština pruža podršku privredi, ali, i stimuliše mlade ljude da otpočnu sopstveni biznis.

"Jedan od krucijalnih problema Bijelog Polja je nezaposlenost- posebno mladih, tako da se nadam, da ćemo kroz sve ove programe koje smo osmislili, tokom ove godine zaposliti i situirati  oko 200 mladih, i to na kvalitetnim i održivim radnim mjestima" - zaključio je Smolović.