Više od 150 sportista iz 11 bjelopoljskih klubova učestvovalo je na današnjem Sajmu sporta na Gradskom trgu.

Manifestaciju pod sloganom „Reprezentacija u srcu“ organizovao je Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje sa ciljem afirmacije sporta, jačanja kulta reprezentacije i promocije rezultata bjelopoljskih sportista.


Sportisti i učesnici su prezentovali sportske discipline kojima se bave, ali i svoj rad i svoje uspjehe.

Manifestaciju je svečano otvorio jedan od najboljih sportista Bijelog Polja,  vicešampion Evrope u boksu i crnogorski reprezentativac, Mirko Šarčević.

On je svim mladim sportistima  poručio da vjeruju u sebe i svoje snove, da vrijedno rade i treniraju, kako bi ponosno predstavljali svoj grad i državu.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić je istakao da je današnja manifestacija još jednom potvrdila da je Bijelo Polje grad sporta, grad mladih, grad sa sportskom tradicijom, ali i sigurnom sportskom budućnošću.

„Svaki naš sportista sanja dres reprezentacije, to je jedan od najvećih ciljeva u životu svakog od njih. Reprezentacija je u srcu ne samo sportista, već i navijača i svih dobronamjernih ljudi naše lijepe Crne Gore, ljubav prema grbu i tom dresu je zajednički sadržalac svih naših različitosti kojima se ponosimo. Zato i danas sa Gradskog trga u Bijelom Polju šaljemo pozdrav svim našim reprezentativcima, na svim meridijanima, poručujemo im da stojimo uz njih i da ćemo uvijek biti tu“, kazao je Maslovarić ističući da je poslije Podgorice, Bijelo Polje grad sa najviše klubova i sportista u Crnoj Gori, te dodao da žali što nijesu danas mogli svi biti prisutni na gradskom trgu.Sve mlade i uspjepne sportiste, ali i one koji će to tek postati, pozdravila je rukometašica bjelopoljskog Jedinstva, Anđelina Dangubić.

Ona se zahvalila svima koji su danas došli da podrže sportiste i njihove snove, ali i poručila da je biti sportista u Bijelom Polju najveći ponos.