Predsjednik Opštine Petar Smolović i predsjednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić ugostili su delegaciju Udruženja Crnogoraca opštine Kula, na čelu sa predsjednikom Udruženja Slobodanom Balandžićem.

Posjeta je organizovana u okviru realizacije edukativne ekskurzije pod nazivom “Stazama predaka” koju sprovodi Udruženje.U razgovoru sa gostima istaknita je važnost očuvanja nacionanog i kulturnog identiteta Crnogoraca i kreriranja kvalitetnih projekata koji će predstavljati značajan oslonac i doprinijeti jačanju i unapređenju odnosa sa matičnom državom.

Predsjednik Udruženja, Slobodan Balandžić se zahvalio na prijemu i istakao je da je ovo jedna od akcija Udruženja posvećena očuvanju i jačanju crnogorskog identiteta, buđenju nacionalne svijesti mladih naraštaja u dijaspori.

"Ovo je jedan od projekata Udruženja Crnogoraca opštine  Kula za očuvanje crnogorskog nacionalnog indetiteta, putem buđenja nacionalne svijesti za očuvanje izvornog indetiteta naših mladih naraštaja u dijaspori", kazao je Balandžić.