Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović primio je ambasadorku Republike Italije u Crnoj Gori NJ. E. Andreinu Marselu. 

Tom prilikom, predsjednik Smolović je predstavio potencijale bjelopoljske opštine, kao i rezultate rada gradske uprave, koje se u kontinuitetu sprovode na planu dinamičnog razvoja grada. 

Ambasadorka Republike Italije u Crnoj Gori NJ. E. Andreina Marsela istakla je da se, zahvaljujući izuzetno dobrim odnosima i povezanosti dvije države, u Crnoj Gori osjeća kao u svojoj domovini. 

Ona je iskazala spremnost unapređenja saradnje između između Ambasade Italije u Crnoj Gori i Bijelog Polja, te jačanju ekonomske, kulturne i druge saradnje.

Prilikom susreta, razmatrana je mogućnost unapređenja saradnje između Bijelog Polja i italijanskih gradova. 

Ambasadorka je prvu posjetu Bijelom Polju iskoristila da otvori izložbu pod nazivom "Jelena, Kraljica Italije" koju je organizovala JU Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo'', u saradnji sa Ambasadom Italije u Podgorici i Italijanskim insitutom za kulturu u Beogradu.

U pitanju je zbirka fotografija koje prikazuju najznačajnije trenutke života velike žene,  odnosno omiljene kraljice svih Italijana.