Predsjednik Petar Smolović sa saradnicima posjetio je kompaniju Global Industrial Solutions, koja je jedan od vodećih dizajnera, programera i proizvođača rasvjetnih i sistemskih rješenja za javni prevoz.

Ovo preduzeće prepoznatljiv je i pouzdan partner kompanijama iz zemalja EU, zbog čega je gotovo čitava proizvodnja namijenjena izvozu, kazao je vlasnik GIS-a Rejhan Kos, dok je predsjednik Smolović istakao kako je kompanija GIS odličan primjer kako bjelopoljska dijaspora poput porodice Kos koja dugo godina živi u Švajcarskoj može pomoći razvoju privredne aktivnosti u našem gradu.

"Trenutno je ovoj kompaniji zaposleno 35 radnika, a kako su saopštili iz GIS-a planiraju proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika. Posebno me raduje što će ponovo oživjeti zanat varioca, za koji su iz ove kompanije zainteresovani da kroz program dualnog obrazovanja vrše obrazovanje mladih iz stručnih škola" - kazao je Smolović nakon posjete kompaniji GIS. 

Predsjednik Smolović je zaključio da će Global industrial slutila, ali sve druge kompanije koje će unapređuju privrednu aktivnost i zapošljavaju građane Bijelog Polja imati svu podršku lokalne samouprave, ali i da je odluka o formiranju Biznis zona bila ispravna koja donosi novu vrijednost i investicije.