Sportska ekspedicija iz Bijelog Polja otputovala je danas na Međuopštinske omladinske sportske igre, koje se ove godine održavaju u Sokocu u Bosni i Hercegovini od 2. do 7. jula.

Direktor Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Marko Maslovarić rekao je da će Bijelo Polje predstavljati 85 članova u 9 sportova.

-Imamo takmičare iz atletike, biciklizma, rukometa, odbojke na pijesku, tenisa, stoni tenisa, šaha, planinarenja i sportskog ribolova. Igre su svojevrstna sportska priredba  na kojoj učestvuje preko 30 opština iz BiH, Srbije i Crne Gore. Osim takmičarskog prvenstveni cilj takmičenja je razvoj dobrosusjedskih odnosa baziranih na principima multietničkog sklada, toleranicije kroz takmičarski duh samih učesnika. Uvjeren sam da će sportisti koji brane boje našeg grada na pravi način reprezentovati Bijelo Polje kao grad svih onih vrijednosti koje se godinama promovišu na ovom takmičenju.

Maslovarić je iskoristio priliku da informiše javnost da je JU Centar za sport i rekreaciju na osnovu konkursa  za organizaciju igara pokrenula inicijativu prema Skupštini opštine za organizaciju ovog značjanog takmičenja 2021. godine.

-Sugurno da nećemo biti jedini kandidati iz Crne Gore za organizaciju Igara i da neće biti lako, ali siguran sam da Bijelo Polje to najviše zaslužuje svojim potencijalima, ali i samom činjenicom da MOSI od 1989. godine  nisu organizovane u  našem gradu, zaključio je Maslovarić.