Ekipa Griffins Volcano iz Podgorice pobjednik je turnira u basketu ,,3x3 Montenegro” koji se igrao prethodna dva dana na gradskom trgu.

Oni su u finalu pobijedili Tomaševo rezultatom 21:14.
U polufinalu su eliminisali prvog favorita na turniru, ekipu Dangerous, dok je Tomaševo u borbi za finale izbacilo Mojkovac.
Igrač šampionskog tima, Balša Strunjaš, zahvalio se Opštini Bijelo Polje na fenomenalno organizovanom turniru, a naravno i 3x3 organizaciji koja je odradila odličan posao.
“Uz dosta sreće i napora smo uspjeli da osvojimo ovu titulu, prošle godine smo na ovom turniru dogurali do polufinala, ali ove godine smo otišli do kraja. Moram napomenuti, da nam je bilo mnogo teško, jer smo finale igrali bez jednog igrača koji je suspendovan u polufinalu. Ali, čestitam mojim saigračima na izvanrednom turniru”, kazao je Strunjaš.
On je takođe istakao da će njegov tim dati sve od sebe da uzme što više titula na ostalim turnirima širom Crne Gore, i da se nada da će na kraju sezone biti u vrhu rang liste.
U takmičenju u šutiranju trojki, koje je ove godine nazvano "Martinova trica", u čast nedavnog preminulog mladog košarkaša Jedinstva i učesnika ovog turnira, Martina Šćekića, prvo mjesto osvojio je igrač vicešampiona, Miroslav Gluščević, koji je u finalu bio bolji od člana ekipe Rada, Dada Sadikovića. Plaketu pobjedniku pod nazivom" Martinova trica" uručio je kapiten košarkaškog kluba "Jedinstvo", Danilo Drašković, osim plakete pobjedniku je pripala i novčana nagrada u iznosu od 100 eura.

Turnir je zvanično otvorio direktor JU “Centar za sport i rekreaciju”, Marko Maslovarić, koji je pozdravio prisutne, i poželio svim gostima ugodan boravak u Bijelom Polju, uz nadu da će se svi boriti u skladu sa sportskim duhom i da će na kraju pobijediti najbolji.
On je takođe istakao da je veoma zadovoljan što Centar za sport i rekreaciju i Opština Bijelo Polje zajedno za organizacijom “3x3 Montenegro” i Košarkaškim savezom Crne Gore organizuje turnir u basketu na ovako visokom organizacionom nivou.
“Grad Bijelo Polje, prije svega svojom košarkaškom tradicijom, kao i činjenicom da je košarka uz fudbal naš najmasovniji sport zaslužuje ovakav turnir na ovom nivou organizacije”, rekao je Maslovarić.
Maslovarić se na kraju zahvalio i svim sponzorima koji su pomogli i podržali čitavu manifestaciju.
Ovogodišnji turnir treći je po redu koji se igra po FIBA pravilima u saradnji sa Košarkašim savezom Crne Gore.
Nagrade u iznosu od 800 eura za prvoplasiranu ekipu, i 400 eura za drugoplasiranu, uručio je direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.
Organizatori su saopštili da će naredni turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ biti organizovan u Tivtu, a zatim u Herceg Novom.
Turnir je bio veoma posjećen, pogotovo u završnim borbama za titulu.