Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, organizuje seminar za trenere iz Bijelog Polja na temu “Kondiciona priprema sportista”. Seminar će se održati u Bijelom Polju 18. i 19. oktobra, sa ciljem da se trenerima približe savremeni naučni pristupi u psihomotoričkom razvoju sportiste.

“Prvenstveno imamo želju da trenerima iz Bijelog Polja, koji svakodnevno rade sa sportistima na terenima i u teretani, ovim seminarom, predstavimo načine razvoja funkcionalne snage, kao bitnog dijela trenažnog procesa u savremenom sportu”, kaže direktor JU CZSR Marko Maslovarić.

On ističe da će predavači na seminaru biti eminentni profesori sa beogradskog Univerziteta - prof. dr Miljan Grbović, prof. dr Zoran Đokić i psiholog Bogdan Filipović, te poziva sve trenere iz naše opštine da uzmu učešće na seminaru.

“Veliko nam je zadovoljstvo što će našim trenerima tokom dvodnevnog seminara svoje znanje i iskustvo prenijeti eminentni profesori sa DIF-a, među kojima je jedan od najpoznatijih docent dr Miljan Grbović. Na seminaru će poseban osvrt biti na metodici rada u teretani, kroz praktičnu radionicu u novootvorenoj teretani SC Nikoljac”, zaključio je Maslovarić.

Seminar koji će biti održan naredne nedjelje, prvi je u nizu seminara koji JU Centar za sport i rekreaciju planira da realizuje u narednom periodu sa ciljem edukacije trenera i sportista.