Bjelopoljac Demir Mulić, član biciklističkog kluba Tempo najbolji je senior u montibajk kategoriji, disciplina XCO u tradicionalnom izboru Biciklističkog saveza.

Član podgoričkog kluba Džada Danilo Vukčević najbolji je biciklista Crne Gore u konkurenciji seniora, na drumu.

Na svečanosti je saopšteno je da će Biciklistički savez stipendirati osam biciklista.

Stipendije će primati kadet Jovan Vučković (Perun), junior Nikola Grupković (Perun) i seniori Aleksandar Radunović (Džada), Slobodan Milonjić (Džada), Dragan Jašović (Tempo), Radosav Bezmarović (Džada), Demir Murić (Tempo) i Danilo Vukčević (Džada).

Predsjednik Biciklističkog saveza, Dejan Popović kazao je da su konstituenti i osnivači te asocijacije Džada, Perun, Budva, Lovćen i Tempo.

On je istakao da su se naknadno priključila i dva novoformirana kluba - Fleš iz Nikšića i Pljevlja.

"Za godinu od osnivanja pokrenuli smo Crnogorsku biciklistzičku ligu na drumu i mautinbajku, organizovali smo državne šampionate u obje discipline, formirali crnogorsklu reprezentaciju koja je nastupila na Balkanskom prvenstvu. Organizovali smo i višednevnu drumsku etapnu trku Tur of Montenegro, koja je okupila oko 70 takmičara iz Evrope. Trka se izdvojila kao sportsko-turistički proizvod Crne Gore" - kazao je Popović.

Direktor direktortata za sport u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević kazao je da se biciklizam zahvaljujući entuzijazmu klubova i biciklista vraća na pravi put.

"Vlada i Ministarstvo povećavali su, odnosno osnažili, budžet nacionalnih sportsklih saveza, izdvajanjem za sport preko četiri i po miliona eura. Time smo najbolje potvrdili da se sport nalazi visoko u agendi Vlade. Ove godine imamo rekordan broj stiperndista – 276, a posebno mi je drago što se među njima nalaze i biciklisti" - kazao je Lalević.