Reprezentativka Crne Gore u bacanju kugle i diska, Kristina Rakočević potpisala je danas pristupnicu i postaće novi član Atletskog kluba Jedinstvo, saopštio je trener Jedinstva Osman Erović.

“Nesporno je i suvišno pričati o kakvom se sportisti radi, obzirom da je Kristina prvakinja svijeta za juniore, višestruka osvajačica medalja na balkanskim i evropskim takmičenjima. Njenim dolaskom u AK Jedinstvo napravljen je veliki posao kako za naš klub i bjelopoljski sport” – kazao je Erović.

Djevojka iz Tomaševa pažnju javnosti je privukla kada postala šampionka svijeta u bacanju diska 20.jula 2016.godine, čime je ostvarila jedan od najvećih rezultata svih vremena crnogorske atletike. Kristina nije krila zadovoljstvo što je dogovorila sa klubom iz svog rodnog grada.

“Čast mi je i zadvoljstvo što ću napokon predstavljati klub iz svog grada Jedinstvo. Daću sve od sebe da postignemo mnogo dobrih rezultata” – kazala je Rakočević.

Kristina će veći dio godine provoditi i dalje na Univerzitetu u Majamiju, a kada krene takmičarska sezona u Crnoj Gori spremna će biti za takmičenja koje je očekuju.

“Ova godina nije bila slavna zbog koronavirusa, trenirala sam i radila svakako u Americi tako da očekujem da će ova 2021.godina biti mnogo bolja što se tiče rezultata i takmičenja jer znate da su sva takmičenja u 2020.godini bila otkazana, da je Olimpijada pomjerena pa se nadam da će biti takmičenja da ostvarim norme i dobre rezultate” – kazala je nova članica bjelopoljskog Jedinstva, ističući da i dalje ostaje posvećena cilju kojem teži a to je ostvarivanje norme za plasman na Olimpijske igre.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić je izrazio zadovoljstvo saradnjom koje je Jedinstvo napravilo sa najboljom crnogorskom atletičarkom, što je kako je naveo nabolji put da ovaj klub velike tradicije ponovo igra zapaženu ulogu u međunarodnim okvirima.

“Napravićemo sve napore da stvorimo još kvalitetnije uslove za takmičenje, kroz planiranu adaptaciju atletske staze. Nastavićemo da pomažemo atletski klub i veoma sam zadovoljan što imamo jednog sportistu vrhunskog kalibra koji će zajedno sa nama nositi barjak bjelopoljskog sporta” – zaključio je Maslovarić.