Trener odbojkaša Jedinstva Darko Prebiračević novi je selektor pionirske reprezentacije Crne Gore, odlučeno je na sjednici UO Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Prebiračević je za selektora pionirske reprezentacije izabran na predlog Trenerske komisije.

"Želim da se zahvalim Odbojkaskom savezu i Trenerskoj komisiji na ukazanoj prilici da vodim jedan ciklus u nacionalnoj selekciji. Pokušaću da svoje znanje stečeno u klubu i seniorskoj ekipi prenesem na najbolji način na mlade igrače i da ih pripremim što bolje za ono što ih očekuje u starijim selekcijama" - kazao je Prebiračević.

On je kazao da još uvijek nije odlučeno ko će biti domaćin Balkanskog prvenstva, prvog takmičenja koje očekuje najmlađe crnogorske odbojkaše.

"Moja prva akcija sa igračima će ujedno biti i prva akcija dječaka koji se zbog situacije sa koronavirusom nisu prošle godine okupljali. Očekuje nas nastup na Balkanijadi, ali kako još nije određen termin i mjesto odigravanja tako će i plan okupljanja i rada biti određen nakadno. U svakom slučaju radujem se novom početku i izazovu koji se nalazi pred svima nama" - zaključio je Prebiračević, koji je i pomoćnik selektora seniorske reprezentacije Veljka Bašića.