Bokser Mirko Šarčević, član BK “Bijelo Polje” jednoglasnom odlukom proglašen je za sportistu Bijelog Polja za ovu godinu.

On je zbog ostvarenog vrhunskog rezultata - bronzane medalje na zvaničnom Evropskom prvenstvu za mlade, u Sofiji u kategoriji takmičara do 71 kg postao laureat. Njemu je na svečanosti, organizovanoj u čast najboljih, nagradu uručio predsjednik Opštine Petar Smolović.

“Ova godina je bila jako izazovna, ali i uspješna, jer smo mnogo toga uradili za sport. Konačno smo se finansijski stabilizovali, sanirali smo dosta dugova, a sport postavili na zdrave osnove. Takođe, dosta toga uradili smo na unapjeđenju sportske infrastrukture, a sigurno da ćemo tako nastaviti i u narednoj godini” - kazao je Smolović, dodajući da očekuje da će u Skupštini biti usvojen budžet za sport od skoro million eura.

Za najboljeg trenera u 2022. godine komisija je jednoglasno, a na osnovu prijedloga sportskih organizacija iz Bijelog Polja, izabrala trenera Bokserskog kluba Bijelo Polje, Mugošu Kovačevića, koji se trenerskim poslom bavi preko dvadeset godina, a koji je i član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, koja je ostvarila najznačajnije rezultate u istoriji crnogorskog boksa.

Kovačević, koji je tvorac sjajne generacije mladih bjelopoljskih boksera, kazao je nakon primanja nagrade da ona jako prija, ali da itekako obavezuje.

Komisija za izbor najboljih odlučila je da ove godine nagrada za najbolju sportski klub u 2022. godini pripadne Fudbalskom klubu Jedinstvo, koji je sjajnim partijama izborio plasman u Prvu crnogorsku fudbalsku ligu, a koji je obilježio i 100 godina svog postojanja. Nagradu je primio predsjednik Skupštine FK Jedinstvo, Džemal Ljušković.

Posebna priznanja perspektivnim sportistima, koji su budućnost bjelopoljskog sporta, uručio je direktor JU Centar za sporti rekreaciju, Marko Maslovarić - Milanu Rovčaninu (Odbojkaški klub Jedinstvo, reprezentativac  juniorske reprezentacije Crne Gore), Gordani Madžgalj (Odbojkaški klub Jedinstvo, juniorska i seniorska reprezentativka Crne Gore, Lazaru Šekularcu (Fudbalski klub Jedinstvo, reprezentativac kadetske reprezentacije Crne Gore ), Amini Alić (Rukometni klub Jedinstvo, reprezentativka pionirske reprezentacije Crne Gore), Harisu Adroviću (Atletski klub Jedinstvo, juniorski reprezentativac Crne Gore), Dušku Sošiću (Karate klub Jedinstvo, član reprezentacije Crne Gore u kategoriji “nade”), Filipu Božoviću (Bokserski klub Bijelo Polje, juniorski reprezentativac Crne Gore ), Heleni Milićević (Džudo klub Jedinstvo, pionirska reprezentativka Crne Gore), kao i Jasminu Idrizoviću  (Bokserski klub Feniks, reprezentativac Crne Gore).

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, zahvalio je svim bjelopoljskim sportistima, sportskim radnicima, svojim saradnicima i bjelopoljskim sportskim kolektivima, koji su smjernim naporima ugradili sebe u 2022.godinu i učinili da ona bude sportski veoma sadržajna, dinamična i na diku i ponos sportskog Bijelog Polja rezultatski izvanredna.

Istaknuti jugoslovenski i crnogorski sportista i sportski radnik,Stojan Njanjo Ivezić,  uručio je priznanja za doprinos razvoju sporta u Bijelom Polju: Kristina Rakočević, osvajač srebrne medalje na Evropskim igrama malih zemalja, Marko Kljajević, Košarkaški klub Jedinstvo, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlade, Vladimir Lakčević, Košarkaški klub Jedinstvo, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlade u košarci, u ulozi kondicionog trenera; Sead Babača, pomoćni trener kadetske reprezentacije Crne Gore u fudbalu.

Takođe, dodijeljena su priznanja za razvoj dečijeg sporta u 2022. godini, koja su zavrijedili Marko Stojanović, Rukometni klub Jedinstvo, organizator PUT GROS – Mini lige; kao i profesor Aleksandar Fatić, sportski koordinator u Školskom sportskom savezu Crne Gore, za opštinu Bijelo Polje. Njima je ta priznanja uručio savjetnik za sport Opštine Bijelo Polje Milan Ašanin.

Zahvalnice donatorima Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje za 2022. godinu, kompaniji Bemaks, Put Gros Bijelo Polje i pekari Šar, uručio je član Upravnog odbora Centra za sport, Semedin Agović.