Opštinski tim za zaštitu i spašavanje obavještava sportske subjekte u Bijelom Polju da su od sjutra dozvoljeni individualni treninzi sportista i sportskih klubova u dvorani “Nikoljac” i na Gradskom stadionu, koji će se izvoditi uz poštovanje distance i uz rigorozne higijenske mjere.

Takođe, važno je istaći da su sportski klubovi iz Bijelog Polja u obavezi da kontaktiraju Centar za sport i rekreaciju na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi zakazali termin za trening. 

Shodno naredbi NKT-a ova mjera se ne odnosi na rekreativni sport za koje i dalje važi zabrana korišćenja stadiona i sportske dvorane.

Podsjećamo, juče je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dalo saglasnost na izmjene naredbi Ministarstva zdravlja kako bi bio omogućen postepeni početak sportskih aktivnosti i to najprije individualni treninzi bez kontakta, zatim treninzi u grupama i konačno organizovanje takmičenja.

Kako je najavljeno povratak treninzima odvijaće se u tri faze. U skladu sa navedenim od 6. maja se dozvoljavaju aktivnosti koje može da izvodi jedan sportista ili par gdje se između učesnika uvijek može održavati distanca od najmanje 2m.

U ovoj fazi nema kontakta između sportista i/ili drugog osoblja, odnosno mogući su kondicioni treninzi, fizičke vježbe i sl. Na treningu može istovremeno biti najviše 8 - 10 osoba, a broj osoba koje se nalaze u prostoru u kojem se odvija trening ne smije preći 12.

Druga faza, koja bi trebalo da počne 18. maja podrazumijeva, pored navedenog u prvoj fazi, i aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom koje se mogu izvoditi u grupama s tim što se napominje da za veće timske sportove u obzir treba uzeti i mogućnost razdvajanja tima u manje grupe tokom treninga, kada je to moguće.

U trećoj fazi, koja bi trebalo da počne 1. juna dozvoljava se organizovanje takmičenja, turnira i mečeva, ali bez prisustva publike.

Mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela predviđeno je da u jednom trenutku na terenu ne može biti više od osam do deset sportista, sa trenerima maksimalno 12.