Na osnovu privremeniih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, koje se odnose na zaštitu zdravlja i života građana od infekcije novim koronavirusom, a shodno preporukama Instituta za javno zdravlje i Ministarstva sporta i mladih, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje dana 18.05.2020.godine obavještava javnost da se Gradski stadion otvara za sportske i rekreativne sadržaje na način sto se:

- otvara jedan ulaz od Dvorane Nikoljac, koji će biti i ulaz i izlaz iz Gradskog stadiona;

- na atletskoj stazi i velikom terenu za fudbal, trenažni procesi organizuju tako da se treninzi sportskih organizacija vremenski odvoje od rekreativnih aktivnosti;

- individualne rekreativne aktivnosti na atletskoj stazi mogu se sprovoditi isključivo u jutarnim terminima od 07 - 09h, i večernjim od 19 do 21h, uz poštovanje mjera fizicke distance, a uz obezbeđenje osnovnih zdravstveno - epidenioloških uslova;

- omogućava se korišćenje poligona malih sportova za sportiste i individualne rekreativne aktivnosti od 07h do 21h ;

- sportska organizacija koja planira korišćenje sportskih terena na Gradskom stadionu, obavezna je uputiti zahtjev JU Centar za sport i rekreaciju na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Sportske aktivnosti planirati u periodu od 09h do 19h, uz postovanje svih preporuka NKT- a i Instituta za javno zdravlje.

- Učestala dezinfekcija atletske staze i sprava za vježbanje na otvoreno.

Nalaže se JU Centar za sport i rekreaciju da sprovede, a Komunalnoj policiji i Sekretarijatu za inspekcijske poslove da iskontrolise sprovođenje mjere.

Naredba stupa na snagu danom objave na Zvaničnoj stranici Opštine Bijelo Polje