Predsjednik SO Bijelo Polje, Abaz Dizdarević, podnio je danas ostavku na to mjesto, zbog, kako je kazao, konflikta interesa, s obzirom na njegovo novo angažovanje kao poslanika u nacionalnom parlamentu.

On je uputio riječi zahvalnosti svim kolegama u lokalnom parlamentu.

“Ponosan sam na svoj grad, ljude i uvjeren da ćemo i u budućnosti raditi na stvaranju boljih uslova za život svih građana Bijelog Polja”, poručio je Dizdarević.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, čestitao je Dizdareviću na novoj funkciji, kao i Vesni Pavićević, koja je takođe nova poslanica crnogorskog parlamenta.

“Zahvaljujem se gospodinu Dizdareviću na izuzetnom radu, na tome što je dostojanstveno i stručno vodio parlament i tako dao doprinos demokratskom napretku”, istakao je predsjednik Smolović.

Inače, u nastavku XV sjednice lokalnog parlamenta odbornici su većinom glasova usvojili prijedloge odluka  o izgradnji lokalnih objekata od javnog interesa, utvrđivanju Javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje vodovoda “Bistrica” sa izvorišta  Banjice, izgradnji  glavnog cijevovoda od izvorišta Bistrice do nove hlorne stanice  i  vodovoda na Medanovićima .

Izglasan je i Predlog Odluke o imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Centar za podršku djeci i porodici, čime je Mehmed Salemović izabran za predjsednika, a Nena Radonjić i Haris Mekić za članove. Podržan je  Predlog Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje, a na tu funkciju izabran je predrag Tošić, dok je usvajanjem Predlog Odluke o imenovanju člana Odbora direktora DOO Vodovod "Bistrica" Bijelo Polje” podršku dobio Milan Pešić.

Na današnjem zasijedanju SO Bijelo Polje usvojene su i naknadno uvrštene tačke u dnevni red i to – Predlog Odluke o razrješenju člana Odbora za statut i propise, kao i o imenovanju člana tog Odbora. Podržan je i Predlog Odluke o formiranju komisije za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe, zatim Predlog Odluke o imenovanju Žirija za dodjelu nagrade “3. januar” i Žirija za dodjelu javnih priznanja.

Podsjetimo, u nastavku XV sjednice odbornici su ranije danas usvojili izvještaje  o radu sa  finansijskim izvještajem za prošlu i programom rada za ovu godinu  JU  “Centar  za podršku djeci i porodici”,  Centar  za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, “Ratkovićeve večeri poezije” i Muzej Bijelo Polje, zatim, Turističke organizacije Bijelo Polje, DOO “Komunalno –Lim, Vodovod “Bistrica” i “Parking – servis”.

 

Izvor: Radio Bijelo Polje