Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje i u prvim danima nove 2021. godine nastavila je kontinuirano da sprovodi svoje aktivnosti kako bi izašli u susret sugrađanima kojima je pomoć potrebna.

"Ovih dana imamo veliki broj zahtjeva za pružanje raznih vidova pomoći, a dominiraju zahtjevi za dodjelu humanitarne pomoći. Na najurgentnije odmah odgovaramo, dok paralelno pravimo spiskove za naredne donacije, koje očekujemo i trudimo se da animiramo što veći broj donatora da daju svoj doprinos kako bi na svaki zahtjev sugrađana odgovorili u najkraćem mogućem roku", kazao je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.

Živković je dodao da je opštinski Crveni krst u proteklih mjesec dana pružio prodršku za preko 380 lica, kroz neki vid pomoći.

"Sprovodeći svoje aktivnosti svi u Crvenom krstu se trudimo da dođemo do svih onih kojima je naša pomoć potrebna. Vrijedno radimo kako bi zaprimili svaki poziv naših sugrađana, spakovali i dopremili humanitarnu pomoć do svih onih kojima je ona potrebna, nabavili osnovne životne potrepštine, ljekove, pružili psiho-socijalnu podršku, pružili riječi podrške. Apelujemo na sugrađane da razumiju trenutak u kojem se nalazimo, da Crveni krst kao i sve nadležne službe daju svoj maksimum kako bi udovoljili svim potrebama sugrađana, ali da postoje prioriteti prema kojim djelujemo", kazao je Živković.

Najavio je I i akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, koju će organizovati do kraja ovog mjeseca, a nastaviće i projekat "Pomoć u kući".

“ Za sve ove i slične aktivnosti imamo punu podršku lokalne samouprave i Crvenog krsta Crne Gore na čemu smo zahvalni”, zaključio je Živković.