Akcija čišćenja gradskih plaža uspješno je realizovana u organizaciji Opštine Bijelo Polje, Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj i komunalnog preduzeća Lim.

Ovom prilikom predsjednik Opštine Petar Smolović je izrazio zadovoljstvo što se Bijelo Polje priključilo globalnoj akciji obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine.

"Zato smo se danas okupili ovdje da na Svjetski dan zaštite životne sredine, simbolično očistimo gradske plaže na kojima naši sugrađani u ljetnjim mjesecima traže osvježenje. Ujedno i da pošaljemo poruku o značaju očuvanja prirode" - kazao je predsjednik Opštine.

Predsjednik Smolović je kazao da je pokrenuo inicijativu i sastanak predsjednika Opština kroz koje protiče rijeka Lim kako bi se trajno riješio problem sa zagađenjem.

"Mi smo u prošloj godini kroz projekat sa Ministarstvom poljoprivrede od Svjetske banke za regulaciju korita rijeka Lim i Grnčar dobili značajna sredstva. Takođe, ova inicijativa koju sam pokrenuo je put ka uređenju i čišćenju rijeke Lim, za šta sam ubijeđen možemo dobiti i podršku EU kroz prekogranične projekte sa drugim gradovima iz Srbije i Bosne" - zaključio je predsjednik Smolović.